Sådan udarbejder du en årsrapport for din virksomhed

Digital marketing analytics

Sponsoreret indhold

En årsrapport er et årsskema over et selskabs økonomiske status. Hvis du driver et privat firma, behøver du ikke at udfylde en årsrapport. Men hvis din virksomhed er “offentligt”, kræver det en offentliggørelse af en årsrapport. Mens formatet for årsrapporter kan variere fra virksomhed til virksomhed, kræves nogle få nøgleelementer, herunder en rapport fra revisor, årsregnskaber og noter, økonomiske resultater af ledelsen og andre udvalgte finansielle data. De fleste rapporter indeholder også yderligere valgfrie data.

1. Forbered regnskab og noter. Regnskaber er rygraden i en årsrapport. Dine regnskaber skal afspejle din virksomheds seneste økonomiske historie ved hjælp af de rå tal uden kommentar eller fortolkning. De årsregnskaber, som kræves, er resultatopgørelse, opgørelse over pengestrømme og opgørelse over finansielle positioner. Disse udsagn skal have vedhæftede noter, der giver yderligere detaljer og forklaring af de rå tal.

udgifter-termer-sky

2. Skriv en ledelsesdiskussion. Ud over de faktiske økonomiske data kræves det, at en virksomhed giver en detaljeret forklaring og analyse af selskabets resultater af en passende repræsentant for virksomheden, såsom finansdirektøren. Ledelsessamtalen bør specifikt tage højde for virksomhedens nuværende evne til at finansiere løbende aktiviteter samt en fortolkning og analyse af virksomhedens driftsresultater.

Se denne artikel og find ud af om du burde outsource din bogføring

3. Anmod om en gennemgang af dine finansielle rapporter af et uafhængigt firma af certificerede revisorer. Disse revisorer skal skriftligt attestere, at dine økonomiske rapporter er fuldstændige og rimelige. Standardværdien for denne bestemmelse er, om dine rapporter er i overensstemmelse med gældende generelt accepterede regnskabsprincipper.

regneark

4. Langsigtede finansielle data. Denne del af rapporten skal indeholde de økonomiske resultater af din virksomhed de seneste fem år eller længere som grundlag for sammenligning. Elementer, der typisk indgår i afsnittet om yderligere finansielle oplysninger, er salg, brutto og nettoresultat, indtjening pr. aktie og udbytte pr. aktie. Dette afsnit indeholder også finansielle oplysninger som markedspris pr. aktie, antal udestående aktier og afkast på egenkapitalen.

Sponsoreret indhold

Brug for rådgivning før en finansiel revision? Se her.

cropped-lommeregner-og-penge.jpg

5. Medtag yderligere, ikke-obligatoriske oplysninger. De fleste årsrapporter indeholder et resumé af de finansielle højdepunkter, et brev til aktionærer, der giver et overblik over virksomhedens fremskridt og en liste over bestyrelsen og ledelsen. Nogle virksomheder giver også en virksomhedsbesked, hvor ledelsen tilbyder en typisk optimistisk beskrivelse af virksomhedens forretning og filosofi. På et mere grundlæggende niveau indeholder årsrapporterne regelmæssigt aktieholderinformation, som f.eks. placeringen af ​​selskabets aktieagent eller investor, samt en attest fra ledelsen, at den medfølgende finansielle information er gyldig.

Sponsoreret indhold

Ét svar til “Sådan udarbejder du en årsrapport for din virksomhed”