Sådan forbereder du dig til en finansiel revision

revision-okonomi-og-budgettering

Sponsoreret indhold

Hvis du i øjeblikket har et forretningslån eller søger et, vil du sandsynligvis være forpligtet til at få enten en årlig finansiel revision eller revision fra et firma. Formålet med finansielle revisioner og finansielle anmeldelser er ligesom en skatterevision at kontrollere, at du rapporterer dine finansielle oplysninger korrekt. At få en finansiel revision eller en anmeldelse kan være en nervepirrende og dyr oplevelse. Med en vis planlægning kan du dog hurtigt overføre processen og spare penge undervejs.

Hvad kan man forvente til en revision?

I en finansiel gennemgang vil der blive kontrolleret, at dine finansielle oplysninger er fuldstændige og konsekvente. Medarbejdere vil anvende analytiske procedurer for at sikre, at dine økonomiske resultater giver mening. Hvis de ikke forstår, hvorfor saldoen er ændret, vil de for eksempel undersøge problemet og spørge dig om det.

En finansiel revision svarer til en finansiel gennemgang, bortset fra at medarbejderne også udfører revisionsprøvetagning. Personalet vil undersøge visse transaktioner og bede dig om dokumentation for at sikre, at oplysninger registreres korrekt. Firmaets medarbejdere kan også analysere operationelle procedurer og dine informationssikkerhedsstandarder for at sikre, at dine regnskabsdata er troværdige.

At holde omkostningerne nede
Revisioner og anmeldelser er ikke billige. Hvad omkostningerne er ved disse ydelser kommer an på, hvor mange timer regnskabsfirmaet skal bruge for at sikre, at dine finansielle oplysninger er korrekte. En god virksomhed sparer penge ved at aflevere grundlæggende opgaver til medarbejdere på indgangsniveau. Hvis du kan reducere antallet af timer, firmaet skal indsætte for at fuldføre tjenesten, kan du potentielt reducere dit revisions- eller anmeldelsesgebyr med tusindvis af kroner.

cropped-lommeregner-og-penge.jpg

Start forberedelsen tidligt til revisionen

Ved at gennemføre gode praksis hele året kan du spare dig selv for at spilde tid senere. Hvis du ikke afstemmer oplysninger med jævne mellemrum, er der fejl i forbindelse, bliver det sværere at finde kilden til et problem. Det anbefales at afstemme dine bankkonti hver måned eller kvartalsvis. Hvis du får en revision, opfordrer hun også virksomheder til konsekvent at dokumentere omsætning og omkostningsaktiviteter hele året rundt. Det kan forsinke en revision, hvis du skal lede efter dokumentation til en stikprøve, fordi du ikke har tilstrækkelige poster.

Besvar spørgsmål før de bliver bedt om det
Gennemgå dine økonomiske oplysninger, før firmaet kommer ud, og spørg dig selv om tallene ser rigtige ud. Det skal påpeges, at hvis tallene ikke giver mening for dig som virksomhedsejer, vil de helt sikkert ikke give mening for dine revisorer. Når finansielle tal ikke er som forventet, skal revisorer og korrekturlæsere bruge mere tid på at undersøge, hvad der forårsagede uoverensstemmelsen. I stedet for at vente på, at nogen fra firmaet skal komme til dig, spare alle tid ved at forklare eventuelle underlige tal eller udsving på forhånd.

Se her hvordan du kan sørge for ikke at få svedige håndflader til en revision.

Hav papirarbejdet klart
Tidligt i revisions- eller revisionsprocessen vil firmaet anmode om en liste over dokumenter og tidsplaner fra dig. Det er al information, som du, din bogholder eller dit regnskabspersonale kan generere ved hjælp af din regnskabssoftware. Det er vigtigt at have denne dokumentation udarbejdet korrekt. Hvis skemaerne er unøjagtige, ufuldstændige eller uorganiserede, skal virksomheden bruge ekstra tidssortering på papirarbejdet og sende emails til dine medarbejdere for at få de rigtige oplysninger.

regneark

Det er nyttigt at sende data i filtyper, som firmaerne nemt kan ændre. For eksempel er det tidskrævende for en medarbejder at klippe og indsætte tal fra en PDF-fil i et Excel-regneark. Spørg firmaet hvilken filtype de vil have dig til at bruge, før du sender dem.

Ét svar til “Sådan forbereder du dig til en finansiel revision”