Lån trods RKI – En mulig løsning

hus på snegl

Nogle gange sker det at man bliver registreret i RKI uden at have skyld i det. Hvis huset går på tvang, du mister dit job eller på anden måde ikke kan betale regningerne.

RKI er ikke som mange tror, verdens ende. Faktisk kan det være en hjælp for mange fordi man ikke kan låne flere penge når man først er registreret. Ikke engang til en mobil telefon eller lign.

Det kan dog også være en stram snor om halsen, hvis man har en rimelig god økonomi eller er kommet ud på den anden side, rent jobmæssigt eller måske har fået flere penge hver måned, grundet nyt job.

Problemet er bare at bankerne er fuldstændig ligeglade. De hjælper dig ikke hvis du er i RKI. De kan synes det er nok så synd for dig, men hjælp for du ganske enkelt ikke.

Der er muligheder for at komme ud af RKI med et lån

På siden home-banker.dk kan du læse hvordan dine muligheder er for at komme ud af RKI. Du kan også læse meget mere om selve RKI og hvordan du er stillet.

Sagen er dog at der findes et lille antal banker som kan hjælpe dig med at komme videre. Det kræver velvilje fra familie eller en god ven, der ikke er registreret i RKI.

Har du sådan en så kan du låne op til 32.000 kr. Hvis det beløb er nok til at komme ud af RKI for, så er det bestemt en mulighed du bør kigge på.

Vi opfordrer aldrig til at tage lån, men i en situation hvor du rent faktisk har penge til at betale, men står registreret på grund af tidligere forhold, så kan du med et lån komme ud og videre.

Lån trods RKI – Hvordan skal jeg gøre?

Som beskrevet oven for skal du ind på home-banker.dk sammen med en ven eller et familiemedlem. Når du har beløbet i hånden, så er det her vigtigt.

 • Du må IKKE bruge pengene på andet end det du skylder i RKI
 • Du skal ringe til dem du er registreret i RKI hos pog tilbyde dem en sum. Ikke det fulde beløb med rente, men det oprindelige beløb. Langt de fleste er glade for at få bare det
  Er du fræk tilbyder du lidt mindre mod at de sletter gælden. Det er ikke altid den går
 • Når du har betalt ALLE, så går der ikke lang tid før du er ude af RKI.
  Når det sker, så skal du kigge på hvilke muligheder du har.
  Hvis dit såkaldte RKI-lån, har en rente på 50%, så er du nu i stand til at låne andre steder. F.eks. hos Basis Bank kan du låne til maksimalt 19,95%. Hvis du kan låne det beløb (husk inkl. renter) som du skylder på RKI lånet, så kan du nu slippe godt 30% billigere end ved blot at beholde det.

  Se det er smart – husk at tage højde for stiftelsesomkostningerne. Nogle steder er de meget dyre

Nu er du ude af RKI og klar til at få styr på økonomien. Vi anbefaler at du tager en tur forbi home-banker.dk igen og læser lidt om hvordan du kan hjælpe dig selv til et sundere økonomisk liv.