Hvornår er det en god idé at få en økonomisk rådgivning?

Sponsoreret indhold

Mens næsten alle kunne drage fordel af at arbejde med en professionel økonomisk rådgiver, er omkostningerne ofte uoverkommelige. Der kommer en tid, når du skal betale for økonomisk rådgivning hvor det bliver en solid investering i din fremtid. Hvordan ved du hvornår det er tid til at få økonomisk rådgivning så?

Fra tid til anden kommer der e-mails fra læsere, der har indset, at de har brug for økonomisk hjælp, der går ud over det at læse blogs og bøger.
Nogle læsers økonomi er pludselig blevet mere kompliceret, enten som følge af et nyt job eller en arv, mens andre blot ønsker personlig rådgivning, der hjælper dem med at øge deres besparelser eller nedbringe gæld.

Se hvordan du forbereder en årsrapport

Hvornår er det tid til at ansætte en økonomisk rådgiver?

I en perfekt verden ville alle have finansielle rådgivere med hvem vi kunne kontakte en gang i måneden eller ringe til inden vi tager en stor købs- eller investeringsbeslutning.
Men realistisk set er økonomiske rådgivere dyre. Og det er ikke nødvendigvis fordi de ikke ønsker at arbejde sammen med folk, der ikke har råd til dem, men fordi rådgivere skal opkræve et bestemt beløb for at leve af det de laver.
Som følge heraf kræver beslutningen om at ansætte en økonomisk rådgiver en omhyggelig cost/benefit-analyse. Hvad koster det, og hvad forventer du at få til gengæld?

Få 11 tips til et godt solidt budget her.

Digital marketing analytics

Hvilke fordele kan du forvente af at få økonomisk rådgivning?

Efter min mening er der tre grunde til at ansætte en finansiel rådgiver:
Du føler dig “tabt” i planlægningen af din økonomiske fremtid, og du har brug for en køreplan.
Når det kommer til penge, er du ikke DIY-typen, og du vil bare have en professionel til at tage sig af det.
Du kan lide at styre dine penge, men har indset, at din økonomiske plan ville være til gavn for en upartisk og unemotional tredjeparts mening.

Jeg tror, ​​at vi alle vil falde ind i en af ​​disse tre kategorier … i hvert fald på et tidspunkt. Men lad os se på hver situation og overveje, hvornår det er på tide at ansætte en økonomisk rådgiver.

1. Du har brug for hjælp til planlægningen af ​​din økonomiske fremtid
Dette kan være rigtigt for de fleste af os, når vi starter. Der er så mange mål, der konkurrerer om vores begrænsede økonomiske ressourcer: Afbetaling af studielån, finansiering af en pensionskonto, køb af hus, ferie, gifte sig, have det sjovt NU.
Det er ikke underligt at vi finder penge så overvældende.
Men det kommer tilbage til omkostningerne ved en finansiel plan.

Er certificerede finansielle planlæggere pengene værd? Her er mit syn:
Hvis du har en behagelig opsparing og har råd til en økonomisk rådgiver uden at gå i gæld, kan en finansiel planlægger være en god investering. Faktisk kan planlæggerens gebyr betale sig selv om et par år, hvis han eller hun hjælper dig med at træffe bedre økonomiske beslutninger i mellemtiden.

2. Du vil bare ikke beskæftige dig med penge
Nogle mennesker hader at styre deres penge. Og det er okay; Hvad er vigtigt er, at du anerkender det og får nogen til at gøre det for dig. I dette tilfælde er ansættelse af en økonomisk rådgiver en no-brainer. Hvad du behøver, er dog nok investerbare aktiver for en rådgiver kan rådgive dig. Når det kommer til investeringsrådgivere, har de fleste ikke råd til at arbejde sammen med dig som kunde, indtil du har 100.000 kr eller mere i investeringer. Så du bliver nødt til at shoppe rundt.
Hvis du har mindre end det investerede, har du det bedre med at holde dine penge i billigere obligationer og lade det være.

3. Du vil have en upartisk tredjeparts mening om dine penge
Der er mange gør-det-selv investorer, der aldrig ansætter en finansiel rådgiver. Deres tænkning er-jeg kan godt lide at gøre dette selv og jeg er temmelig kyndig, hvorfor skulle jeg betale nogen en procent af mine penge hvert år og reducere mine afkast?
Men her er sagen: Uanset hvor meget du lærer at investere, vil du aldrig være på lige vilkår med f.eks. Børsen. Og uanset hvor meget du lærer at investere, vil du altid være menneskelig og derfor modtagelig for at tage irrationelle beslutninger. Hvis du betaler for økonomisk rådgivning, sparer du dig selv for dårlige beslutninger hvert året – eller muligheder som du overset – han eller hun kan godt øge investeringsafkastet på trods af gebyret.

Sammendrag

At ansætte en finansiel rådgiver kan være dyrt, men for nogle kan det være en værdifuld investering. Uanset om du føler dig fortabt i din økonomi, vil du have en ekstra mening, eller du bare ikke kan lide at håndtere dine penge selv, så prøv en økonomisk rådgiver.

Ét svar til “Hvornår er det en god idé at få en økonomisk rådgivning?”