11 trin til at lave et budget – Personlige budgetteringstips for begyndere

lommeregner-og-penge

Sponsoreret indhold

Oprettelse af dit første budget kan være yderst overvældende. Så overvældende at kun få familier har et månedligt budget. Men det er værd at gøre. Udvikling af et budget, som du kan opretholde på lang sigt, har været endeligt forbundet med at opbygge rigdom, samtidig med at du hjælper dig og familien med at komme ud af gæld og reducere udgifter.

Da jeg lavede mit første budget for flere år siden, vidste jeg omtrent, hvor mange penge jeg lavede årligt, men jeg havde aldrig delt mine udgifter op i kategorier for, at finde ud af, hvad jeg havde råd til på tilbagevendende basis, eller hvor mange penge jeg regelmæssigt kunne investere.

Kort sagt brugte jeg penge på de ting, jeg havde brug for og ønskede uden at bestemme først, om jeg virkelig havde råd til dem. Efter overforbrug på mine konti en eller to gange skulle jeg betale flere regninger med kreditkort på grund af min mangel på et arbejdsmæssigt budget. Så jeg besluttede at få begge ben på jorden og starte et budget.

Hvis det er første gang du laver budget, så er der 11 trin du kan bruge for, at gøre processen så glat og smertefri som muligt

pung-med-penge

1. Beslut dig for at lave et budget
Hvis du læser denne artikel, er chancerne for, at du allerede har truffet beslutningen om at lave et budget. Tillykke! For mange mennesker, inklusive mig selv, er dette den sværeste del. Læs videre for at komme i gang med de næste trin.

2. vide, hvor meget du har
Hvis du har besparelser, tjekker konti, investeringsregnskaber eller andre finansielle områder, vil du gerne vide, hvor mange penge der er på hver konto samt rentesatser og omkostninger for hver enkelt.

3. vide, hvor meget du gør
For nogle mennesker er det lettere end for andre. De, der har “almindelig” lønnet arbejder, kan nemt finde deres månedlige indkomst. For timelønnede eller dem, der arbejder i en virksomhed, hvor indtægterne kan stige og falde uforudsigeligt, kan det være meget sværere. Den vigtigste overvejelse, uanset hvordan du tjener din månedlige indkomst, er at bestemme det gennemsnitlige månedlige indkomstbeløb, du modtager. En god måde at gøre dette på, hvis du modtager uregelmæssig indkomst, er at gennemsnitlige de sidste 6 til 12 måneder af tilbagevendende indkomst og bruge det tal. Hvis du vil være ekstra konservativ, kan du vælge det laveste månedlige beløb, du har tjent i det sidste år, hvilket forhåbentlig vil give dig et værste tilfælde.

4. Ved du hvad du skylder
Fastlæggelse af dine månedlige tilbagevendende gældsbetalinger bør være dit næste skridt. Det skal være ret nemt at gøre, så længe du er ophørt med at pådrage dig yderligere gæld på kort sigt. Hvis du ikke har været i stand til at bryde din afhængighed af kreditkort, er det okay, da opbygning af et budget vil fungere som et første skridt for din næste økonomiske prioritet, som skal få dig ud af gæld.

For at finde ud af, hvad dine månedlige tilbagevendende gældsbetalinger er, skal du beregne det samlede beløb på hver gældskonto samt den mindste månedlige betaling. Dette omfatter billån, realkreditlån, kreditkortgæld, studielån og al anden gæld, som din familie betaler månedligt.

Dette giver dig de første par linjeposter i dit budget og giver dig mulighed for at bestemme din nettoværdi.

Har du brug for finansiel rådgivning? Så se denne artikel og find ud af hvornår det er en god idé

lonsystem-bogforing-regnskab

5. Bestem din nettoværdi
Når du ved, hvor mange penge du har og hvor meget du skylder, kan du nemt bestemme din nettoværdi. Bare træk det, du skylder af, hvad du har, og du vil få tallet. Dette tal vil fortælle dig værdien af ​​dine økonomiske ressourcer. For mig var dette tal en øjenåbner. Da jeg lavede mit første budget, havde jeg en negativ nettoværdi. Jeg går ud fra, at dette er temmelig almindeligt i Danmark, især for unge, der lige starter.

6. Bestem dine gennemsnitlige tilbagevendende månedlige udgifter
Dette kan være den hårde del for mange mennesker. Den bedste måde at bestemme dine månedlige udgifter på er at lave en stak husholdningsudgifter i en måned. Bevar dine kvitteringer, dine forbrugsregning og enhver anden udgift, der opstår i løbet af en måned, og opdel disse regninger i kategorier. Kategorien kan være så generel eller så specifik som du vil have dem. Jeg holder mine kategorier ekstremt generelle (bil / husstand), mens du måske foretrækker helt specifikke kategorier som (bilvask / elregning). På nogen måder fungerer det godt, så længe du bestemmer en gennemsnitlig udgift for hver kategori.

7. Indtast denne information i en database
Softwareprogrammer som Microsoft Excel og online budgettering værktøjer. Jeg bruger Microsoft Excel til mit eget personlige budget, fordi det giver stor fleksibilitet. Men mange mennesker sværger til online budgettering sites, og hvilken vej du vælger vil i sidste ende hjælpe dig med at opbygge større “rigdomme” og i høj grad hjælpe dig med at undgå økonomiske problemer.

8. Se på bundlinjen
Når du har indtastet alle ovenstående oplysninger, vil du opdage det vigtigste tal i dit budget – bundlinjen. Dette tal vil fortælle dig, om du har overforbrug eller ekstra penge. Ideelt set vil du under dette trin finde ud af, at du lever inden for dine midler, og måske vil endda have lidt tilbage sidst på måneden. Du kan bestemme, at du skal foretage justeringer af dine månedlige udgifter for at leve inden for dine økonomiske rammer.

9. Lav justeringer i overensstemmelse hermed
Hvis bundlinjen i dit budget viste, at du overskrider din månedlige indkomst, vil du komme til det sværeste trin – hvilket er nedskæringer af dine månedlige udgifter. Der er masser af ressourcer, der vil lære dig at blive klogere og bruge din indkomst korrekt, og hjælpe dig med at reducere dine tilbagevendende månedlige udgifter og fastlægge dine finansielle grænser for personlig budgetplanlægning.

10. Juster kategorier baseret på virkeligheden
Livet er fyldt med overraskelser. Fødevarer bliver dyrere, forbrugspriserne stiger, og lejen kan stige, når du mindst venter det. Hver gang du bemærker inflationen på dine bekostningskategorier, får et løft på arbejdspladsen og begynder at tjene flere penge, eller modsat. Du kan lide et økonomisk tilbageslag som et lønnedskæring eller tab af arbejdsplads, så du skal du tilpasse dine kategoriske udgifter baseret på virkeligheden omkring dig.

11. Spor og overvåger
At holde øje med dit budget tager en time eller to i ugen. Men dette vil spare dig for meget tid på lang sigt. Når du har et fast budget, vil du gerne vedligeholde det og balancere det.

Hvis du ikke har et budget, er det nu tid til at oprette et. Ved at følge de ovennævnte 11 simple trin, vil du være på vej mod økonomisk frihed og tryghed, og opbygge en sikker økonomi for fremtiden for dig og din familie.

Ét svar til “11 trin til at lave et budget – Personlige budgetteringstips for begyndere”